Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušis ir šilauogė
ingredientai
250 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti)
1 šaukštelio Provanso žolelių
Žiupsnelio druskos
kepti aliejaus
1 raudonojo svogūno
50 ml raudonojo vyno acto
1 šaukšto cukraus
400 g arbūzo gabaliukų
200 g šilauogių
1 stiklinės virtų bolivinių balandų
Užpilui:
50–60 ml 1 citrinos sulčių
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
1 šaukšto medaus
Žiupsnelio druskos

Triušis ir šilauogė

30 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA šviežią triušienos mėsą (troškinti, kepti) pabarstykite Provanso žolelėmis, druska, pašlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 15–20 min.
  2. Raudonąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis. Užvirinkite vandenį, sumaišykite 150 ml karšto vandens su raudonojo vyno actu ir cukrumi, užpilkite svogūnus ir leiskite atvėsti.
  3. Arbūzo gabaliukus pakepkite grilinėje keptuvėje.
  4. Sudėliokite salotas iš visų ingredientų, pagardinkite medaus-garstyčių užpilu.
  5. Užpilui visus ingredientus sumaišykite kartu.

 Už receptą dėkojame VMG komandai ir Alfui Ivanauskui.

Atgal į receptų sąrašą