250 g | Lapino puota triušienos mėsos |
kelių skiltelių | česnako |
nedidelio | svogūno |
200 ml | vištienos sultinio |
saulėje džiovintų pomidorų | |
2 nedidelių | morkų |
kelių | laurų lapų |
šviežių svogūnų laiškų | |
šiek tiek | miltų |
mėgstamų | prieškonių (druskos, pipirų, mėsos prieskonių, persilado ir pan.) |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
50-100 ml | grietinėlės |
2 | saldžiųjų bulvių (batatų) |
nedidelis gabalėlis | sviesto |
Triušienos mėsą supjausčiau juostelėmis, užbėriau mėgstamų prieskonių ir šiek tiek miltų. Viską gerai išmaišiau.
Įkaitintame puode su šlakeliu alyvuogių aliejaus lengvai apkepinau triušienos juosteles. Atidėjau į šalį.
Į tą patį puodą įpyliau šiek tiek šviežio aliejaus, sudėjau smulkintus svogūnus ir česnakus. Pakepinau 2 - 3 min.
Tada sudėjau apkeptą triušieną, kubeliais pjaustytas morkas, supyliau vištienos sultinį ir troškinau apie 25 min.
Tuomet supyliau grietinėlę, sudėjau saulėje džiovintus pomidorus, smulkintus svogūnų laiškus ir dar troškinau apie 20 min.
Kol troškinosi triušiena, kitame puode išviriau saldžiąsias bulves. Jas su šlakeliu grietinėlės ir nedideliu gabalėliu sviesto sutryniau į košę.
Rezultatas matosi lėkštėje
Už receptą dėkojame ant pilko padėklo.