Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos suktinukai
ingredientai
200 g Lapino puotos šviežios triušienos juosmeninės dalies filė
4 šaukštai ryžių
1 vnt. morkos
150 g kopūsto
1 vnt. pomidoro
mažas svogūnas
2 skiltelės česnako
po 1/2 krapų, mairūno, lauro lapelių
3 grūdeliai kvapnaus pipiro
pagal skonį druskos, pipirų

Triušienos suktinukai

60 min
4 porcijos
Gaminimas

Į keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus sudėkite pasmulkintą svogūną ir česnaką. Pakepinus suberkite  ryžius ir užpilkite  pusę stiklinės vandens. Įberkite  malto pipiro ir druskos. Vyrkite, kol išgaruos visas vanduo, tuomet perdėkite  į kitą indą ir palikite atvėsti.

Ryžius dėkite ant išmuštų triušienos pjausnių. Pjausniukus susukite ir persmegite keliais mediniais smeigtukais. Taip paruoštus suktinukus apkepkite iš abiejų pusių ir dėkite į puodą.

Į keptuvę sudėkite pasmulkintą pomidorą, morką, kopūstą bei likusius prieskonius, paskaninkite druska ir pipiru. Kiek apkepinus  daržoves dėkite  į puodą su triušienos suktinukais (sudėkite likusius ryžius). Užpilkite  1 l vandens ir troškinkite  ant nedidelės ugnies 45 minutes. Patiekite su norimu garnyru.

Už receptą dėkojame Gamink Pats!

Atgal į receptų sąrašą