200 g | Lapino puotos šviežios triušienos juosmeninės dalies filė |
4 šaukštai | ryžių |
1 vnt. | morkos |
150 g | kopūsto |
1 vnt. | pomidoro |
mažas | svogūnas |
2 skiltelės | česnako |
po 1/2 | krapų, mairūno, lauro lapelių |
3 grūdeliai | kvapnaus pipiro |
pagal skonį | druskos, pipirų |
Į keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus sudėkite pasmulkintą svogūną ir česnaką. Pakepinus suberkite ryžius ir užpilkite pusę stiklinės vandens. Įberkite malto pipiro ir druskos. Vyrkite, kol išgaruos visas vanduo, tuomet perdėkite į kitą indą ir palikite atvėsti.
Ryžius dėkite ant išmuštų triušienos pjausnių. Pjausniukus susukite ir persmegite keliais mediniais smeigtukais. Taip paruoštus suktinukus apkepkite iš abiejų pusių ir dėkite į puodą.
Į keptuvę sudėkite pasmulkintą pomidorą, morką, kopūstą bei likusius prieskonius, paskaninkite druska ir pipiru. Kiek apkepinus daržoves dėkite į puodą su triušienos suktinukais (sudėkite likusius ryžius). Užpilkite 1 l vandens ir troškinkite ant nedidelės ugnies 45 minutes. Patiekite su norimu garnyru.
Už receptą dėkojame Gamink Pats!