Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos sriuba su marinuotu imbieru
ingredientai
2 vnt. Lapino puota triušienos užpakalinių kumpelių
1 žiedinio kopūsto
100 g žaliųjų žirnelių
50 g vermišelių
50 g marinuoto imbiero
200 ml grietinėlės
1 svogūno
2-3 skiltelių česnako
Druskos, pipirų, lauro lapelių
ryšulėlis Krapų

Triušienos sriuba su marinuotu imbieru

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Imame puodą, pilame vandens, dedame triušienos užpakalinius kumpelius, beriame druskos, keletą pipirų žirnelių ir lauro lapelių. Įmetame nuluptą svogūną ir česnako skilteles. Statome ant ugnies ir verdame apie 1 valandą.
  2. Po valandos išimame triušienos kumpelius, nukošiame sultinį. Sultinį atgal pilame į puodą, sudedame nuo kauliukų nuimtą ir susmulkintą triušieną.
  3. Dedame supjaustytą žiedinį kopūstą ir verdame apie 10min. Tada pilame grietinėlę, dedame žaliuosius žirnelius, marinuotą imbierą. Sriubą paverdame dar 5min. Išjungiame.
  4. Sudedame vermišelius, smulkintus krapus. Paragaujame, jeigu reikia įberiame druskos ir pipirų. Paliekame pastovėti 10min.
  5. Skanaus!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

 

Atgal į receptų sąrašą