Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos šnicelis
ingredientai
250 g. Lapino puota švž. smulkinta triušiena
3-4 v.š. Malti džiūvesėliai
1/2 a.š. Džiovinti raudonėliai
1 a.š. Vorčesterio padažas
1 vnt. Kiaušinis
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Padažui:
1 vnt. Svogūnas
100 g. Pievagrybiai
100 ml. Grietinėlė
Žiupsnelis Pjaustyti šviežūs krapai
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Malti juodieji pipirai
Papildomai:
1 vnt. Kiaušinis
Pagal poreikį Malti džiūvėsėliai

Triušienos šnicelis

30 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Į dubenį sudėkite smulkintą triušieną, maltus džiūvėsėlius, suberkite raudonėlius, supilkite vorčesterio padažą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Padažui: svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies apie 2 minutes. Sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, kepkite keletą minučių tol, kol suminkštės, tuomet supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite keletą minučių. Padažui sutirštėjus, išjunkite ugnį, sudėkite krapus ir išmaišykite.
  3. Paruoštą faršą padalinkite į 4 dalis ir suformuokite per visą delną plonus šnicelius. Apvoliokite išplaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose. Kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  4. Patiekite su pievagrybių padažu ir mėgstamu garnyru. Skanaus!

         Dėkojame Oditelės blogui už receptą!

Atgal į receptų sąrašą