Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos sluoksniuotis su vištienos faršu
ingredientai
400 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių
1 šaukštelio rūkytos paprikos prieskonių
Žiupsnelio KOTANYI raudonėlių
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
Žiupsnelio DANSUKKER ekologiško cukraus Panevėžio Plius
200 g vištienos krūtinėlės
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio
2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio KOTANYI česnakinių vištienos prieskonių
1 saujos džiovintų slyvų

Triušienos sluoksniuotis su vištienos faršu

60 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles įtrinkite rūkyta paprika, KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais, raudonėliais, druskos ir pipirų mišiniu, DANSUKKER ekologišku cukrumi „Panevėžio Plius“.
  2. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite vištienos krūtinėlę, svogūną, česnaką, įmuškite kiaušinį, įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite KOTANYI česnakinius vištienos prieskonius ir sumalkite.
  3. Kepimo popieriumi išklotą kepimo formą patepkite aliejumi. Dėkite sluoksnį vištienos faršo, triušienos mėsos juostelių, džiovintų slyvų, kitą sluoksnį faršo ir vėl triušienos. Taip sluoksniuokite, kol užpildysite formą.
  4. Viršų patepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 45 min., kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 75 °C.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą