400 g | Lapino puotos triušienos juosmeninės dalies file |
800 g | žąsienis/antienos taukų |
3 | lauro lapai |
kelios šakelės | šviežio čiobrelio |
4 skiltelės | česnako |
1 | citrinos žievelė |
žiupsnelis | kvapiųjų pipirų |
žiupsnelis | malto muskato |
šiek tiek | druskos ir pipirų |
Triušieną inde sumaišome su smulkintais česnakais, lauro lapais, maltu muskatu, kvapiaisiais pipirais, citrinos žievele, druska ir juodais maltais pipirais. Indą uždengiame ir leidžiame pasimarinuoti 1-2 valandas šaldytuve.
Į nedidelį kepimo indą sudedame išsimarinavusią mėsą, užpilame skystais antienos/žąsienos taukais, kad ją pilnai apsemtų.
Kepimo indą standžiai uždengiame kepimo folija ir kepame pusantros valandos 120 laipsnių kaitros orkaitėje.
Kuomet iškepa, mėsą padedame į šalį ir leidžiame šiek tiek atvėsti, o po to to šakute ją suplėšome.
Tuo tarpu riebalus, kuriuose kepėme triušieną, perkošiame per smulkų sietelį, kad pravalytumėme. Pilame 4 šaukštus taukų į suplėšytą triušieną, o likutį padedame į šaldytuvą ir leidžiame sustingti bei nusėsti sultims.
Kuomet taukai sukietėja, nuimame juos šaukštu, kol ant indo dugno pasiekiame triušienos sultis. Jas supilame į plėšytą triušieną kartu su šiek tiek druskos ir maltais juodais pipirais.
Jei norisi, riletą galima pagardinti šaukšteliu dižono garstyčių ir 3-4 šaukštais brendžio/konjako/obuolių sidro.
Gautą masę labai gerai išmaišome ir sukrauname nuolat paslėgdami į stiklainiukus arba indelius. Ant viršaus užpilame kelis šaukštus skystų taukų ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Patiekiame su skrudinta duona, marinuotais agurkėliais. Dar labai tinka karamelizuoti svogūnai arba uogų džemas.
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Maisto kelionėmis.