Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos plovas
ingredientai
200 g. Lapino puota švž. triušienos juosmeninės dalies filė
200 g. Basmati ryžiai
2 vnt. Morkos
2 vnt. Svogūnai
2 skiltelės Česnakas
Sauja Švieži arba šaldyti žirneliai
Pagal skonį Druska ir pipirai
Pagal skonį Krapai, petražolės
Pagal skonį Mėgstamų prieskonių

Triušienos plovas

60 min.
2-4 porcijos
Gaminimas
  1. Triušieną supjaustykite mažais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, įspauskite 1 skiltelę česnako ir viską gerai išmaišykite.
  2. Tuomet viską pakepinkite aliejuje apie 5-7 minutes ir tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad gerai apsemtų. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies, kol ši bus minkšta.
  3. Kai nebeliks vandens, įpilkite truputį aliejaus, suberkite pjaustytus svogūnus, pakepkite kelias minutes, tada berkite tarkuotas morkas ir kepkite, kol morkos suminkštės.
  4. Berkite žirnelius, įspauskite česnako skiltelę ir viską dar pakepinkite kelias minutes.
  5. Ryžius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį (1 dalis ryžių : 2 dalys vandens) ir virkite 9 minutes. Išjunkite ir uždengtus dangčiu ryžius palikite pastovėti dar 5-7 minutes.
  6. Galiausiai ryžius dėkite į keptuvę su mėsa ir daržovėmis, pabarstykite druska, pipirais, šiek tiek įdėkite mėgstamų prieskonių, suberkite smulkintus žalumynus ir viską pakepinkite 1 minutę. 
  7. Valgykite su mėgstamomis salotomis. Skanaus!

        Dėkojame Jelenos blogui už receptą!

Atgal į receptų sąrašą