250 g. | Lapino puota švž. smulkinta triušiena |
60 ml. | Pienas |
1 riekutė | Batonas |
1/4 vnt. | Svogūnas |
6-8 vnt. | Džiovinti abrikosai |
6 vnt. | Česnakų laiškai |
1/3 a.š. | Druska |
Pagal skonį | Malti juodieji pipirai |
2 v.š. | Aliejus |
Triušienos maltinukų skonis - švelnus ir lengvas. Šie puikiai iš vaikystės pažįstami, sultingi ir purūs maltinukai yra praturtinti smulkintais džiovintais abrikosais. Juos gan lengva pagaminti ir jie šiek tiek prašmatnūs bei nustebinantys valgytojus. Trumpam grįžkime prie purumo ir aksominio švelnumo paslapties - padarius apvalius, plokščius vienodo storio maltinukus, reikia jiems leisti valandą pastovėti šaltai. Išalkus ir skubant, tai pakankamai ilgas laiko tarpas, tačiau yra verta palaukti. Laukimą atpirks dar ir valgytojų komplimentai, kad gaminat geriausiai iš visų.
Triušiena, kaip ir vištiena, mėgsta saldžius pagardus, todėl džiovinti abrikosai mielai paskolina triušienos maltinukams papildomą saldumo natą. Su tokiais maltinukais, suvyniotais į salotų lapus, prašyte prašosi būti valgomos garstyčios, nors, tiesą sakant, jie ir vieni labai skaniai susivalgo. Tokie tikrai nesudėtingi, bet prašmatnūs vasaros pietūs. Ir nepamirškite naudingai suvartoti laiškinių česnakų.