Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
TRIUŠIENOS KUKULIAI PIKANTIŠKAME PADAŽE
ingredientai
250 g triušienos mėsos (naudojau iš Lapino puota )
1 šaukšto garstyčių
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 kiaušinio
šlakelio pieno
1 prancūziškos bandelės
1-2 šaukštų kvietinių miltų
druskos
maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus kepimui
Padažui:
4vnt pomidorų
1 raudonosios saldžiosios paprikos
10- 15 šviežių baziliko lapelių
1 šaukštelio kvietinių miltų
druskos
maltų juodųjų pipirų

TRIUŠIENOS KUKULIAI PIKANTIŠKAME PADAŽE

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Triušieną supjaustome juostelėmis ir dedame į blenderį, kartu sudedame svogūną, česnakus, garstyčias, įmušame kiaušinį ir viską sutriname iki vientisos masės.
2. Atskirame puode bandelę suplėšiame į mažus gabaliukus ir užpilame pienu, leidžiame pastovėti 5-10min.
3. Mėsos masę sumaišome su mirkyta piene bandele, beriame miltus, pagardiname druska ir pipirais, viską permaišome ir drėgnomis rankomis suformuojame kukulius.
4. Kukulius apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
5. Pomidorus ir papriką supjaustome stambiomis skiltelėmis ir patiesiame vienu sluoksniu ant kepimo skardos užtiestos kepimo popieriumi. Kepame iki 200laip. įkaitintoje orkaitėje apie 10-15min.
6. Iškeptas daržoves sublenderiuojame su šviežiu baziliku, pagardiname prieskoniais, įmaišome šaukštelį miltų.
7. Padažą perdedame į ketaus keptuvę, sudedame kukulius ir dedame į iki 200laip įkaitintą orkaitę 5-10min.
8. Patiekiant pabarstome šviežiais žalumynais.
SKANAUS
 
Už receptą dėkojame ir nuotrauką dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO. 
Atgal į receptų sąrašą