250 g | Lapino puotos smulkintos triušienos |
žiupsnelis | druskos |
žiupsnelis | pipirų |
1 v.š. | miltų |
1 vnt. | kiaušinio trynys |
1 skiltelė | česnako |
2 v.š. | sezamo sėklų, kukliams apvolioti |
šlakelis | aliejaus, kukuliams kepti |
Padažui: | |
šlakelis | aliejaus |
1 v.š. | medaus |
1 v.š. | sojos padažo |
šlakelis | ryžių acto |
1 a.š. | kukurūzų krakmolo |
Morkų salotoms: | |
2 | didelės morkos |
1 skiltelė | česnako |
1 a.š. | sezamo sėklų |
ryšulėlis | laiškinių česnakų |
šlakelis | sezamo sėklų aliejaus |
šlakelis | sojos padažo |
100 g | makaronų „Chow Mein“ |
Į triušienos mėsą dedame kiaušinio trynį, smulkintą česnaką, beriame druskos, pipirų ir miltų. Masę gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojame kąsnio dydžio kukuliukus, apvoliojame sezamo sėklose. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame triušienos kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Prikaistuvyje pilame aliejaus, sudedame medų ir pakaitiname, kol jis ištirps. Tada supilame ryžių actą, sojų padažą. Pakaitiname kelias min., beriame krakmolą. Kaitiname padažą, kol jis pradės tirštėti. Į jį sudedame triušienos kukulius, apvoliojame padažu ir pakaitiname pora min. Makaronus dedame į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verdame 4 min. Išgriebiame.
Morkas sutarkuojame šiaudeliais. Česnaką pasmulkiname, laiškinius česnakus supjaustome smulkiais gabalėliais. Salotas gardiname sezamo sėklomis, šlakeliu aliejaus ir sojų padažo.
Į lėkštę dedame makaronų, ant viršaus triušienos kukulius. Patiekiame kartu su morkų salotomis.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Kviečiu į virtuvę.