2x250 g | triušienos mėsa(troškinti,kepti) |
1 vnt. | kiaušinis |
100 ml | grietinėlės |
1,5 v.š | maltų džiūvėsėlių |
žiupsnelis | kotletų prieskonių |
žiupsnelis | drusos,pipirų |
1 vnt. | svogūnas |
pagal poreikį | sviesto kepimui |
pagal poreikį | sultinio |
Padažui | |
150 ml | grietinėlės |
50 g | Serano kumpio |
nedidelis | svogūnas |
žiupsnelis | prieskonių mišinio( |
Garnyrui: | |
keletos | šv. bulvyčių |
10 vnt. | agurkų |
2 skiltelės | česnako |
žiupsnelis | šviežių krapų |
pagal poreikį | drukos |
1.Nuskuskite bulves ,nuplaukite ,užpilkite vandeniu ir palikite laukti savo eilės.Druskos įdėsite vėliau.
2.Sumalame triušieną ir dedame visus išvardintus ingredientus .Visą masę gerai išminkome.
3.Formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose.
4.Padažui susmulkiname svogūną ir Serano kumpį.
5.Į puodą pilame šiek tiek sultinio ir užverdame.
6.Kotletus apkepiname svieste iš abiejų pusių ir dedame į puodą su sultiniu.Sultinio reikia tiek,kad neapsemtų kotletų.
7,Užkaiskite bulves.Nepamirškite įdėti druskos.
8.Toje pačioje keptuvėje kur kepė kotletai apkepiname svogūną su Seranu. Galite įdėti gabaliuką sviesto.Kepiname tol kol svogūnas paskaidrės ir Seranas apskrus.Kvepia nuostabiai