- Pirmiausia pasigaminame tešlą. Į dubenį dedame persijotus miltus, beriame druskos, sudedame pjaustytą šaltą sviestą. Viską ištriname iki trupinių. Tada supilame ledinį vandenį ir praplaktus kiaušinių trynius. Išminkome tešlą. Dedame į šaldytuvą bent valandai.
- Į dubenį pilame grietinėlę, mušame kiaušinius, dedame tarkuotą kietąjį sūrį, beriame druskos, pipirų, mairūno. Viską gerai išmaišome.
- Pasmulkiname brokolį ir apverdame sūdytame vandenyje apie 5min. Įkaitintoje keptuvėje apkepiname supjaustytą triušienos filė, šiek tiek pasūdome.
- Imame kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi, tešlą iškočiojame ir dedame į formą. Ant tešlos dedame kepimo popieriaus ir užberiame žirnių, pupelių ar kitų kruopų, kad kepant tešla nesideformuotų. Tešlą kepame apie 20 minučių 170 laipsnių karščio orkaitėje.
- Kai tešla iškepa ant dugno sudedame kepintą triušieną, apvirtus brokolius, džiovintas spanguoles, pistacijas. Užpilame grietinėlės ir kiaušinių plakinį. Ant viršaus dedame raudono svogūno žiedų, pjaustytų vyšninių pomidorų.
- Kišą kepame 170 laipsnių karščio orkaitėje apie 20-25 minutes. Galima valgyti kaip karštą patiekalą ar puikų užkandį.
Skanaus!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė