200 g | Triušienos kumpelių mėsa |
vidutinio dydžio | Santa Maria tortilijos |
Mėgstamas | sūris (aš naudoju be laktozės Atleet Valio 200g – man geriausias ir skaniausias) |
1 | didelė morka |
½ | daržinio poro |
V. šaukštas | pomidorų pastos |
kepimui | aliejaus |
Žiupsnelio | Druska, pipirai, rūkyta paprika, petražolių prieskoniai |
Gvakamolei: | |
1 | sunokęs avokadas |
smulkiavaisių pomidorų | |
šlakelis | Citrinų sulčių |
Maldon druska |
1. Susmulkiname mėsą, gardiname druska, rūkyta paprika ir petražolėmis, apšlakstome aliejumi, viską gerai išmaišome ir atidedame
2. Susmulkiname svogūną, porą, morką ir viską kartu kelias minutes pakepiname aliejumi įkaitintoje keptuvėje (kol suminkštės)
3. Daržoves išimame iš keptuvės, atidedame, ir į tą pačia keptuvę dedame kepti mėsą (kepame 5-7 minutes, priklausomai nuo gabalėlių dydžio)
4. Į keptuvę grąžiname mėsą, dedame pomidorų pastą, išmaišome ir leidžiame pasitroškinti dar kelias minutes
5. Sutarkuojame sūrį.
6. Formuojame kesadilijas: ant pusės tortilijos lakšto beriame sūrį, dedame mėsos įdarą ir vėl sūrį, lenkiame per pusę ir kepame at šlakeliu aliejaus įkaitintos keptuvės ant vidutinės kaitros (po 4 minutes iš kiekvienos pusės arba kol apskrus tortilija ir išsilydys sūris).
7. Patiekiame su gvakamole: trintas avokadas sumaišytas su smulkintais pomidorais, maldon druska ir citrinų sultimis
SKANAUS!
Už receptą dėkojame BET PIRMIAUSIA MAISTAS.