400 g | Lapino puotos triušienos mėsos |
500 g | Cukinija |
100 g | Fermentinis sūris |
1 šaukštas | Kokoso miltai |
2 | Kiaušiniai |
10 vnt. | Svogūnų laiškai |
pagal skonį | Druska / pipirai |
0,5 šaukštelio | Ciberžolės prieskoniai |
0,5 šaukštelio | Saldžiosios paprikos milteliai |
1 šaukštelis | Persilado prieskonia |
1 šaukštelis | Džiovinto česnako milteliai |
1 šaukštelis | Kotletų prieskoniai |
Padažui: | |
200 g | Voveraitės |
200 g | Kastinys |
2 šaukštai | Cukinijos sulčių (jas gausime nuspaudus cukiniją kepsniukų įdarui ) |
1 | Svogūnas |
saujelė | Krapai |
2 šaukštai | Grietinėlė 35% |
pagal skonį | Druska/pipirai |
1 šaukštelio | Sviestas |
Susitarkuojame cukiniją. Apibarstome trupučiu druskos ir palaikome 15 min. Imame marlę ir nusunkiame tarkuotos cukinijos sultis, kad gautusi truputi drėgnas tarkis (pasiliekame sulčių padažui). Susipjaustome labai smulkiai triušienos file.
Susipjaustome svogūnų laiškus. Į tarkuotą cukiniją dedame triušieną, svogūnų laiškus, kokoso miltus, tarkuotą fermentinį sūrį, įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius ir gerai išminkome. Formuojame kepsniukus ir kepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies su uždarytų keptuvės dangčiu, kol gražiai apskrunda.
Gaminame padažą:
Susismulkiname svogūną. Voveraites supjaustome pusiau. ️ Į keptuvę dedame sviestą ir kepiname voveraites su svogūnais, kol svogūnai pageltonuoja. Dedame smulkintus krapus ir kastinį. Kepiname kol kastinys ištirpsta. Pilame cukinijos sultis ir grietinėlę. Troškiname apie 5 min.
Už receptą dėkojame Karolina Polaitienei.