Piurė ingredientai: | |
1 | batatas |
2 | morkos |
3 | topinambai |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
pagal skonį | Druska, pipirai |
2 skiltelės | česnako |
100 ml. | sojų grietinėlės (galima keisti paprasta) |
1 v.š. | citrinų sulčių |
Mėsos marinatui: | |
200 g | triušienos juostelių |
1 skiltelės | česnako |
pagal skonį | Druska, pipirai |
1 a.š. | skysto medaus 1 v.š. saldžiųjų garstyčių |
1 v.š. | citrinos sulčių |
Kiti ingredientai: | |
450 g | smidrų |
2 v.š. | alyvuogių aliejaus |
pagal skonį | Druska, pipirai |
Mėgstamos | prieskoninės žolelės be druskos |
1 a.š. | aitriųjų rūkytų paprikų miltelių |
Teriyaki padažas |
Mėsa išmaišoma su visais marinato ingredientais ir paliekama bent pusvalandžiui.
Piurė skirtos daržovės supjaustomos gan stambiai, apipilamos alyvuogių aliejumi, pabarstomos prieskoniais, smulkintais česnakais ir dedamos į kepimo rankovę.
Pirmiausia dedamos daržovės, jos kepamos 30 min. 200 C.
Po 10 min dedama mėsa, ji kepama 20 min.
Dar po 10 min dedami smidrai, jie kepami 10 min.
Viskas ištraukiama iš orkaitės, daržovės esančios rankovėje sutrinamos blenderiu su grietinėle ir citrinos sultimis. Jei reikia – papildomai dedama druska, pipirai.
Patiekiama apšlaksčius Teriyaki padažu.
SKANAUS!
Už receptą dėkojame Tina gamina