Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos juostelės alaus tešloje
ingredientai
2x250 g Lapino puotos triušienos juosmeninės dalies
2x200 g Lapino puotos triušienos mėsos juostelių
2 vnt. avokadai
200 g salotų lapų mišinio
4 šakelės pomidorų
5 skiltelės česnako
žiupsnelis žolelių prieskonių mišinio
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų mišinio
žiupsnelis druskos
alyvų aliejaus
citrinos sulčių
Alaus tešlai:
200 ml labai šalto alaus
1 vnt. kiaušinis
1 v.š. krakmolo
pagal poreikį miltų pagal tirštumą

Triušienos juostelės alaus tešloje

45 min.
4-5 porcijos
Gaminimas

1.Triušienos gabalėlius ištrinkite smulkintų česnakų,žolelių ,druskos ir pipirų mišiniu.Palikite pastovėti. Jeigu planuosite šį patiekalą rytdienai, galite ištrintus gabaliukus palikti ir nakčiai.
2.Pasiruoškite alaus tešlą: išplakite šaltą alų su kiaušiniu, druska ir krakmolu. Dėkite miltų tiek, kad tešla būtų labai tiršta ir tystanti.Tiršta tešla turi gerai prilipti prie triušienos ir nevarvėti.
3.Pomidorus su šakelėmis nuplaukite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Juos kepkite orkaitėje apie 15-20 min.
4.Avokadui ir salotoms apšlakstyti sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, pipirų mišinį, druską ir česnako skiltelę. Proporcijas derinkite pagal poreikį.
5.Įdėkite kepti pomidorus, - temperatūra 200C .Triušienos gabalėlius merkite į tešlą ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki gražiai apskrus. Triušienos ilgai kepti nereikia, neperkepkite.
6.Iškeptus gabalėlius dėkite ant popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių. Dėliokite į lėkštes salotas ir avokadą, apšlakstykite padažu. Neapsunkinkite patiekalo bulvėmis, tikrai labai skanu ir be jų.

Skanių ir malonių akimirkų !!!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Ritos receptais!

Atgal į receptų sąrašą