2x250 g | Lapino puotos triušienos juosmeninės dalies |
2x200 g | Lapino puotos triušienos mėsos juostelių |
2 vnt. | avokadai |
200 g | salotų lapų mišinio |
4 šakelės | pomidorų |
5 skiltelės | česnako |
žiupsnelis | žolelių prieskonių mišinio |
žiupsnelis | šviežiai maltų pipirų mišinio |
žiupsnelis | druskos |
alyvų aliejaus | |
citrinos sulčių | |
Alaus tešlai: | |
200 ml | labai šalto alaus |
1 vnt. | kiaušinis |
1 v.š. | krakmolo |
pagal poreikį | miltų pagal tirštumą |
1.Triušienos gabalėlius ištrinkite smulkintų česnakų,žolelių ,druskos ir pipirų mišiniu.Palikite pastovėti. Jeigu planuosite šį patiekalą rytdienai, galite ištrintus gabaliukus palikti ir nakčiai.
2.Pasiruoškite alaus tešlą: išplakite šaltą alų su kiaušiniu, druska ir krakmolu. Dėkite miltų tiek, kad tešla būtų labai tiršta ir tystanti.Tiršta tešla turi gerai prilipti prie triušienos ir nevarvėti.
3.Pomidorus su šakelėmis nuplaukite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Juos kepkite orkaitėje apie 15-20 min.
4.Avokadui ir salotoms apšlakstyti sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, pipirų mišinį, druską ir česnako skiltelę. Proporcijas derinkite pagal poreikį.
5.Įdėkite kepti pomidorus, - temperatūra 200C .Triušienos gabalėlius merkite į tešlą ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki gražiai apskrus. Triušienos ilgai kepti nereikia, neperkepkite.
6.Iškeptus gabalėlius dėkite ant popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių. Dėliokite į lėkštes salotas ir avokadą, apšlakstykite padažu. Neapsunkinkite patiekalo bulvėmis, tikrai labai skanu ir be jų.
Skanių ir malonių akimirkų !!!
Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Ritos receptais!