Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos ir obuolių kamuoliukai
ingredientai
250 g Lapino puota švž. smulkintos triušienos
2 a.š. alyvuogių aliejaus
1 vnt. smulkinto svogūno
1 vnt. tarkuoto obuolio
1/2 v. š. smulkintų šviežių petražolių
1 v.š. prieskoninių žolelių mišinio
1/2 vnt. ekologiško vištienos sultinio kubelio
2 v.š. maltų džiuvesėlių
Pagal skonį druskos ir ipirų
Kepimui augalinio aliejaus
Apvoliojimui miltų

Triušienos ir obuolių kamuoliukai

40 min.
3 porcijos
Gaminimas

 

  1. Įkaitinti alyvuogių aliejų ir pakepinti 1/2 pjaustyto svogūno apie 3 min.
  2. Rankomis išspausti tarkuoto obuolio sultis.
  3. Sumaišyti obuolio tarkę su triušiena, pakepintu ir nekepintu svogūnu, žolelėmis, trintu vištienos sultinio kubeliu ir džiuvesėliais, viską gerai išmaišyti.
  4. Pagardinti druska ir pipirais, dar kartą gerai išmaišyti.
  5. Formuoti "kamuoliukus", pavoliojant miltuose.
  6. Kepti iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
  7. Patiekti su mėgiamu garnyru (puikiai dera virti grikiai ir troškintos morkos su žirneliais grietinėlės padaže).

      Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą