Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos ir krevečių mišrainė su ananasais
ingredientai
1 cinamono lazdelės
2 gvazdikėlių
1 laurų lapo
3 skiltelių česnako
1 šaukšto raudonojo vyno acto
1 l vandens
300 g valytų nevirtų krevečių
200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių
Žiupsnelio šafrano
1 šaukšto šilto vandens
2 šaukštų majonezo
300 g ananaso
150 g vyšninių pomidorų
1 vidutinio mėlynojo svogūno
5 šaukštų konservuotų kukurūzų
1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
20 g DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio Delicate
Žiupsnelio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų
1 saujos kalendrų lapelių

Triušienos ir krevečių mišrainė su ananasais

35–45 min.
3–4 asm.
Gaminimas
  1. Į vandenį sudėkite cinamoną, gvazdikėlius, laurų lapą, česnakus, actą, druską ir viską užvirkite.
  2. Krevetes ir LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles išvirkite vandenyje su prieskoniais (apie 8–10 min. nuo užvirimo). Išvirus ištraukite iš vandens ir atvėsinkite.
  3. Atvėsintą triušieną supjaustykite kubeliais, o krevetes į 4–5 dalis.
  4. Šafraną užmerkite indelyje su šiltu vandeniu ir palikite 5 min. išbrinkti. Į brinkinto šafrano masę sudėkite majonezą, druską, pipirus ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Ananasus supjaustykite kubeliais, svogūną – šiaudeliais, vyšninius pomidorus perpjaukite į keturias dalis.
  6. Į lėkštę sudėkite krevetes ir triušieną, ant viršaus dėkite konservuotus kukurūzus, vyšninius pomidorus, mėlynuosius svogūnus, smulkintus svogūnų laiškus, užpilkite padažu, suberkite tarkuotą DŽIUGAS 24 mėn. brandinimo kietąjį sūrį „Delicate“ ir papuoškite kalendrų lapeliais.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą