Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos ir daržovių troškinys moliūge
ingredientai
350 g. Lapino puota švž. triušienos šonkauliukai
350 g. Lapino puota švž. triušienos juosmeninė dalis be šonklauliukų
2 vnt. Morkos
0,5 l Daržovių sultinys
4 vnt. Svogūnai
1 vnt. (~2,5 kg) Moliūgas
4 vnt. didesnės Bulvės
Pagal skonį Švž. Krapai
2 saujos Išmirkytų kvietinių kruopų
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Pagal skonį Prieskoninės žolelės
Pagal poreikį Sojų padažas
Šlakelis Vorčesterio padažas
2 skiltelės Česnakai

Triušienos ir daržovių troškinys moliūge

130 min.
4-6 porcijos
Gaminimas

Rudens ponas - moliūgas. Visada svajojom ką nors iš jo pagaminti be sriubos, kilo įdėja jį išskaptuoti ir pripildyti skanaus troškinio ir dar viską troškinti jame. Avantiūra pasiteisino - buvo labai skanu!

  1. Triušieną iš vakaro pasiruoškite, susmulkinkite ir pamarinuokite - druska, pipirai, sojos bei vorčesterio padažo, kelios skiltelės česnako - galima prieskoninių žolelių pridėti norint stipresnio skonio.
  2. Kai triušiena išsimarinuos išskaptuokite moliūgą palikdami 2-2,5 cm storio sieneles, jas ištrinkite norimais prieskoniais ir palikite valandžiukei pasimarinuoti.
  3. Kol moliūgas marinuosis pasiruoškite likusias daržoves - viską susmulkinkite nedideliais gabaliukais.
  4. Kruopas užmerkite vandenyje, kad šiek tiek išbrinktų. 
  5. Triušieną apkepkite iš visų pusių keptuvėje, apkepus suverskite daržoves, supilkite 0,5 l sultinio ir dar patroškinkite, kad jos šiek tiek suminkštėtų.
  6. O toliau visą turinį sukrėskite į moliūgą ir pašaukite 1,5 - 2 valandoms į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. 
  7. Kai viskas išsitroškins, patiekite su šaukštu grietinės. Skonis tobulas, triušiena minkštutė o moliūgo skonis persigeria į rudenines daržoves. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą