Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
TRIUŠIENOS IR DARŽOVIŲ APKEPAS – patogus maistas kelioms dienoms arba didesnei kompanijai
ingredientai
200 g Lapino puotos triušienos juostelių
1 pakelio Sluoksniuotos šaldytos tešlos
mėgstamų daržovių (cukinija, paprika, morka, svogūnas)
200 g Tarkuoto Džiugo sūrio
1 kiaušinio
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų

TRIUŠIENOS IR DARŽOVIŲ APKEPAS – patogus maistas kelioms dienoms arba didesnei kompanijai

60 min.
2 asmenims
Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių;

2.       Kol gaminate įdarą, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje;

3.       Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite smulkintas daržoves ir leiskite pakepti apie 8min.; tada išimkite iš keptuvės ir atidėkite;

4.       Toje pačioje keptuvėje trumpai (~5min.) apkepkite smulkintus triušienos gabalėlius, pagardinkite druska ir pipirais;

5.       Daržoves ir triušiena sumaišykite kartu;

6.       Į kepimo indą paklokite pusę turimos sluoksniuotos tešlos, apibarstykite sūriu, dėkite mėsos-daržovių įdarą, vėl apibarstykite sūriu ir užklokite likusia tešlos dalimi; aptepkite kiaušinio plakiniu.

! Atsakingai dėliokite tešlos lakštus – jie turi gerai sulipti vienas su kitu, nes kitu atveju lakštai išsiskirs – taip, kaip nuotraukoje. Tai skoniui nepakenks, nebijokite.

 

 

SKANAUS!

 

Už receptą dėkojame BET PIRMIAUSIA MAISTAS

Atgal į receptų sąrašą