400 g. | Lapino puota švž. triušienos mėsos juostelės |
1 vnt. | Svogūnas |
1 vnt. | Morka |
3 skiltelės | Česnakas |
300 ml. | Trinti pomidorai |
1/2 - 1 vnt. | Paprika |
Pagal skonį | Šviežūs arba džiovinti čiobreliai |
2 v.š. | Grietinė |
Pagal skonį | Krapai |
Pagal skonį | Petražolės |
2 vnt. | Lauro lapai |
2-3 vnt. | Kvapiųjų pipirų žirniukai |
1. Triušieną supjaustykite juostelėmis. Pabarstykite druska, šviežiai grūstais pipirais, šviežiais ar džiovintais čiobreliais, įspauskite 2 česnako skilteles ir palikite mėsą marinuotis 10-15 min.
2. Tuo tarpu supjaustykite svogūną, morką, papriką.
3. Apkepkite mėsą, tada dėkite pjaustytą svogūną bei morką, papriką, viską dar truputį pakepinkite.
4. Įpilkite verdančio vandens, įdėkite lauro lapus, kvapniuosius pipirus ir troškinkite, kol mėsa suminkštės ir liks nedaug sultinio.
5. Mėsai išvirus įšimkite lauro lapus ir pipirus. Tada supilkite pomidorų tyrę, įspauskite česnako skiltelę, pabarstykite druska ir pipirais ir dar patroškinkite 5 min, sudėkite grietinę, įberkite smulkintus žalumynus, patroškinkite dar min. Skanaus!
Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!