Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušienos file piršteliai sezamų plutelėje
ingredientai
250 g. Lapino puota švž. triušienos juosmeninės dalies filė
1 skiltelė Česnakas
Žiupsnelis Smulkintas raudonėlis
Žiupsnelis Čiobrelio lapeliai
Pagal skonį Druska ir pipirai
2 v.š. Miltai
1 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Sezamo sėklos
Pagal poreikį Lydytas sviestas
Padažui:
1 stiklinė Graikiškas jogurtas
Pagal skonį Druska ir pipirai
1 skiltelė Česnakas
5 vnt. Mėtos lapeliai

Triušienos file piršteliai sezamų plutelėje

70 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Padažui skirtus produktus sutrinkite smulkintuvu.
  2. Nupjaustykite nuo triušienos file plėveles, supjaustykite file juostelėmis - kiekvieną file perpjaukite skersai pusiau, o storąją dalį perpjaukite dar ir išilgai. Iš vienos file turėtų gautis trys juostelės.
  3. Juosteles pamarinuokite smulkinta česnako skiltele, žolelėmis ir pipirais pusę valandos. Druską berkite prieš kepant.
  4. Pamarinuotas triušienos juosteles apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklose. Kepkite keptuvėje su lydytu sviestu arba aliejumi vartydami kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite pirštelius su padažu. Skanaus!

         Dėkojame bulviukose.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą