Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušiena troškinta obuolių sultyse su džiovintais vaisiais
ingredientai
1,3 kg. Lapino puota švž. triušis
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Pagal skonį Garstyčios
Pagal skonį Kalendrų sėklos
Pagal skonį Rozmarinas
Pagal skonį Čiobreliai
Pagal skonį Cinamono lazdelės
300 g. Džiovinti vaisiai (slyvos ir abrikosai)
1 vnt. Paprika
1 vnt. Svogūnas
1 stiklinė Obuolių sultys

Triušiena troškinta obuolių sultyse su džiovintais vaisiais

60 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Šviežią triušį sukapokite gabaliukais ir įtrinkite druska, pipirais, garstyčiomis ar kalendrų sėklomis, rozmarinu bei čiobreliais ir palikite šaldytuve per naktį.
  2. Triušį kepkite ant grilinės keptuvės.
  3. Džiovintus vaisius mirkykite vandenyje.
  4. Į troškintuvą įpilkite stiklinę obuolių sulčių, sudėkite apkeptus mėsos gabaliukus ir supilkite nusunktus džiovintus vaisius, pjaustytą papriką ir svogūną.
  5. Į troškintuvą pabarstykite šviežių rozmarinų bei čiobrelių, įmeskite cinamono lazdelę ir troškinkite 60 min orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.
  6. Obuolių sultyse ištroškintas triušis bus ypač minkštas, o vaisiai suteiks saldžiarūgščio skonio. Galima valgyti su lęšiais, kuskusu ar sorų kruopomis ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą