Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
TRIUŠIENA TROŠKINTA GRIETINĖLĖJE SU RYŽIAIS IR SLYVOMIS
ingredientai
250 g pakuotės triušienos mėsos juostelių ( naudojau iš Lapino puota )
1 morkos
1 svogūno
1-2 šaukštų kvietinių miltų
100-150 g ryžių
250ml riebios grietinėlės
4 skiltelių cesnako
8-9 vnt. džiovintų slyvų
apie 50 g bree sūrio
1 šaukštelio džiovintų provanso žolelių
pagal skonį druskos bei maltų juodųjų pipirų
20-25 g sviesto (mėsai apkepti)
apei 150-200 ml vandens

TRIUŠIENA TROŠKINTA GRIETINĖLĖJE SU RYŽIAIS IR SLYVOMIS

60 min.
2 asmenims
Gaminimas
GAMINIMAS
1. Triušieną supjaustome kubeliais, apvoliojame miltuose ir apkepiname įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto.
2. Į troškinimo indą sudedame smulkintą kubeliais svogūną, griežinėliais pjaustytą morką, ryžius, provanso žoleles, traiškytas česnako skilteles, džiovintas slyvas ir užpilame grietinęle bei vandeniu, visumą permaišome, uždarome troškinimo indą ir troškiname apie 1-1,5val iki 200laip. įkaitintoje orkaitėje.
3. Paruoštą troškinį pagardiname druska bei pipirais, ant viršaus dedame sūrio gabaliuką ir dar uždarome indą su dangčiu kokiom 5min, kad sūris išsilydytų.
SKANAUS
 
Už receptą ir nuotraukas dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO
Atgal į receptų sąrašą