Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušiena su saulėje džiovintais pomidorais ir bazilikais
ingredientai
Triušio
vištienos sultinio
200 g grietinėlės
100-150 g saulėje džiovintų pomidorų
100 g tarkuoto kietojo sūrio
1 arb.š druskos
¼ arb.š. maltų pipirų
¼ arb.š. aitriųjų paprikų dribsnių
1/4 džiovinto česnako granulių
(pagal poreikį) baziliko lapelių
alyvuogių aliejaus
Patiekti:
Bulvių košės, ryžių, makaronų ar kito mėgstamo garnyro

Triušiena su saulėje džiovintais pomidorais ir bazilikais

60 min.
2 asmenims
Gaminimas

Triušį padaliname į kelias dalis, apibarstome druska, pipirais, česnakais ir paliekame pasimarinuoti
kelias valandas arba per naktį.
 Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitiname keptuvę su alyvuogių aliejumi.
 Sudedame triušio gabaliukus ir kepame, kol šiek tiek apskrus. Taip pakartojame su visais
gabaliukais.
 Apkepintą triušieną sudedame į lėto virimo puodą.
 Užpilame sultiniu, grietinėle, suberiame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir aitriųjų paprikų
dribsnius. Uždengiame puodą ir troškiname ant „lėto režimo“ 5-6 valandas.
 Po nurodyto laiko atidengiame puodo dangtį, suberiame smulkiai tarkuotą sūrį ir viską lengvai
permaišome.
 Triušieną patiekiame su bulvių koše, apibarstome baziliko lapeliais ir ragaujame.
 Skanaus!

 

Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiam Olandui. 

Atgal į receptų sąrašą