Triušio | |
vištienos sultinio | |
200 g | grietinėlės |
100-150 g | saulėje džiovintų pomidorų |
100 g | tarkuoto kietojo sūrio |
1 arb.š | druskos |
¼ arb.š. | maltų pipirų |
¼ arb.š. | aitriųjų paprikų dribsnių |
1/4 | džiovinto česnako granulių |
(pagal poreikį) | baziliko lapelių |
alyvuogių aliejaus | |
Patiekti: | |
Bulvių košės, ryžių, makaronų ar kito mėgstamo garnyro |
Triušį padaliname į kelias dalis, apibarstome druska, pipirais, česnakais ir paliekame pasimarinuoti
kelias valandas arba per naktį.
Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitiname keptuvę su alyvuogių aliejumi.
Sudedame triušio gabaliukus ir kepame, kol šiek tiek apskrus. Taip pakartojame su visais
gabaliukais.
Apkepintą triušieną sudedame į lėto virimo puodą.
Užpilame sultiniu, grietinėle, suberiame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir aitriųjų paprikų
dribsnius. Uždengiame puodą ir troškiname ant „lėto režimo“ 5-6 valandas.
Po nurodyto laiko atidengiame puodo dangtį, suberiame smulkiai tarkuotą sūrį ir viską lengvai
permaišome.
Triušieną patiekiame su bulvių koše, apibarstome baziliko lapeliais ir ragaujame.
Skanaus!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Svajojančiam Olandui.