- Bulves nulupkite, supjaustykite stambiais gabalais, apšlakstykite juos aliejumi ir iškepkite orkaitėje kartu su neluptomis česnako skiltelėmis. Keptas bulves ir išspaustus iš luobelių česnakus sudėkite į smulkintuvą, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir sutrinkite. Jei masė bus labai tiršta, galite įpilti vandens.
- Triušio juosmeninę dalį padalinkite pusiau, arba į keturias dalis. Sukabinkite kiekvienos dalies pilvaplėves dantų krapštukais. Apkepkite kepsnius keptuvėje su 1 šaukštu sviesto iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Supilkite vyną, vandenį, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite ant minimalios kaitros uždengę 50 minučių. Nudenkite dangtį, padidinkite kaitrą ir virkite, kol liks trečdalis troškinimosi skysčio.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite pasmulkintas ančiuvių file ir kepkite maišydami minutę laiko. Sudėkite į keptuvę smulkintus jaunus svogūnus, kepkite dar 2 minutes, sudėkite žalumynus, supilkite troškinimosi skystį, virkite kol padažas užvirs.
- Patiekite triušienos kepsnius su saldžių bulvių kremu ir ančiuvių-žolelių padažu. Skanaus!
Dėkojame bulviukose.lt už receptą!