Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Triušiena grietinėlės padaže
ingredientai
400 g priekinių triušienos kumpelių
2 v.š. miltų
2 v.š. aliejaus
1 v.š. sviesto
1 a.š. miltų
200 ml vištienos ar daržovių sultinio
1 a.š. švelnių garstyčių
1 a.š. džiovintų čiobrelių
1 a.š. kario miltelių
1/2 a.š. balto vyno acto
200 ml grietinėlės
Druskos

Triušiena grietinėlės padaže

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
1. Į įkaitintą keptuvę piltį aliejų ir apkepti apvoliotą miltuose triušieną. 
2. Išimti iš keptuvės ir atidėti
3. Į keptuvę įmesti šaukštą sviesto ir pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Kepti, kol suminkštės. 
4. Į keptuvę įdėti šaukštelį miltų ir apkepti kartu su svogūnais. 
5. Sudėti visus likusius ingredientus. 
6. Į keptuvę grąžinti triušį ir dar 30min. patroškinti. 
Turėjau dar baravykų, kuriuos apkepiau svieste. Labai gerai derėjo! Plius petražolės ant viršaus 
 
O bulvytes dariau kažkaip taip:
Kiekvieną mažytę bulvytę padalinau į 3-4 skrituliukus. Apviriau su druska. Tada kepiau 180 C orkaitėje su alyvuogių aliejumu. Po kažkiek laiko apipyliau dar aliejumi ir padidinau temperatūrą iki 190 C. O po dar kiek laiko padidinau iki 200 C. Kepimo laikas gavosi gana ilgas. Iškepus apibarsčiau druska. 
 
Už receptą dėkojame Papipirink. 
Atgal į receptų sąrašą