Tešlai reikės: | |
100 g | sviesto |
110 g | speltų miltų |
110 g | avižinių miltų |
30 ml | labai šalto vandens |
100 g | graikiško jogurto |
žiupsnelis | Druskos |
Krepšeliams reikės: | |
1 didelio | raudonojo svogūno |
200 g | g triušienos juosmeninės dalies filė Lapino puota |
200 g | rudųjų pievagrybių |
1/6 didelės | raudonosios paprikos |
Kupino šaukšto | tepamojo kreminio sūrio |
60 g | kietojo sūrio |
Dviejų šakelių | šviežio rozmarino |
žiupsnelis | Druskos, juodųjų pipirų, viduržemio jūros prieskonių |
kepimui | Aliejaus |
Sumaišykite abiejų rūšių miltus ir druską. Sudėkite šaltą, smulkiai supjaustytą sviestą ir sutrinkite rankomis arba virtuviniu kombainu iki trupinių. Įmaišykite graikišką jogurtą ir vandenį. Miltais pabarstykite dubenį, įdėkite tešlos rutulį ir padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą. 2. Labai smulkiais gabalėliais supjaustykite triušienos juosmeninės dalies filė. Pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir viduržemio jūros prieskoniais. Kepkite ant aukštos ugnies apie 6 min. Išimkite. 3. Daržoves taip pat supjaustykite labai smulkiai. Apkepkite svogūną, pievagrybius ir papriką. 4. Apkeptas daržoves šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite su triušiena. Įmaišykite kreminį sūrį ir daugiau kaip pusę tarkuoto kietojo sūrio. 5. Į keksiukų ar kitas kepimo formeles įtieskite kepimo popierių. Iš tešlos suformuokite pailgą ritinį ir padalinkite į 12 vienodų dalių. Rankomis suformuokite krepšelius, įdėkite į kepimo formeles ir pripildykite įdaro. 6. Apibarstykite likusiu kietuoju sūriu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.