Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Tortilijų omleto keksiukai su grybais
ingredientai
1 nedidelio svogūno
1 nedidelio Portobello grybo (arba kelių pievagrybių)
200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių
30 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
4 nedidelių tortilijų
2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
5 kiaušinių
2 šaukštų ŽEMAITIJOS natūralios grietinės
1 šaukšto KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo Premium
keleto šviežių kalendrų šakelių
Keleto riekelių RAMBYNO lydyto pjaustyto sūrio
50 g DŽIUGAS MIX tarkuotų sūrių mišinio makaronams
120 g GERMANTAS puskiečio sūrio Gouda

Tortilijų omleto keksiukai su grybais

30 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Svogūną supjaustykite kubeliais, grybą – didesniais gabalėliais.
  2. LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles supjaustykite gabaliukais.
  3. Į keptuvę sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, svogūnus, triušieną ir grybus. Viską apkepinkite. Pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu.
  4. Tortilijas supjaustykite gabaliukais.
  5. Į keptuvę įpilkite KIKKOMAN sojų padažo, suberkite tortilijas, išmaišykite ir toliau kepinkite.
  6. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite sojų padažo. Gerai išplakite šluotele. Sudėkite ŽEMAITIJOS natūralią grietinę, KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezą „Premium“. Viską išplakite.
  7. Kalendrų šakeles sukapokite ir suberkite į kiaušinių plakinį, išmaišykite.
  8. Į kepimo formeles dėkite triušienos mišinio, plėšyto RAMBYNO lydyto pjaustyto sūrio, įberkite DŽIUGAS MIX tarkuotų sūrių mišinio makaronams, dėkite plėšyto GERMANTAS puskiečio sūrio „Gouda“ ir dar keptų tortilijų ir triušienos, užpilkite viską kiaušinių plakiniu.
  9. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 15–20 min., kol išsipūs, gražiai apskrus ir viduje nebus skysti.

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą