Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Tortilijos užkandėlės su kepta triušiena
ingredientai
200 g. Lapino puota švž. triušienos juosmeninės dalies filė
1 a.š. Rūkyta paprika
1 a.š. Džiovinti čiobreliai
3 vnt. Apvalios tortilijos
2 vnt. Pomidorai
1 vnt. Agurkas
Pagal poreikį Sultenės arba kitos mėgstamos salotos
Pagal skonį Druska ir pipirai
Padažui:
3 v.š. Majonezas
3 v.š. Grietinė
1 skiltelė Česnakas
Žiupsnelis Pjaustyti švieži krapai
Pagal skonį Druska

Tortilijos užkandėlės su kepta triušiena

25 min.
4-5 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos filė supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite rūkyta paprika, čiobreliais, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite. 
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite triušienos juosteles ir apskrudinkite. Atidėkite į lėkštę. Kai atvės, supjaustykite smulkesniais gabalėliais.
  3. Iš tortilijos išspauskite 7 cm skersmens apvalius rutuliukus (tam naudoti galite puodelį ar stiklinę). Juos sudėkite į keksiuko formas, šiek tiek prispaudę prie dugno ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus (būkite atidūs, nes greitai apskrunda). Išimkite iš formos ir leiskite atvėsti.
  4. Iš pomidoro išpjaukite sėklytes, supjaustykite smulkiais kubeliais, agurką taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais. 
  5. Padažui visus ingredientus sumaišykite.
  6. Į kiekvieną tortiliją dėkite sultenės lapų, pjaustytų pomidorų, agurkų, keptos triušienos ir ant viršaus uždėkite po mažą arbatinį šaukštelį padažo. Skanaus!

        Dėkojame Oditėlės blogui už receptus!

Atgal į receptų sąrašą