Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Tortilijos su arbūzo ir uogų salotomis
ingredientai
250 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti)
1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo
1 šaukšto balzaminio acto
100 ml NESPRESSO kavos
20 g alyvuogių aliejaus
250 g arbūzo minkštimo
125 g ananaso
1 mėlynojo svogūno
5-6 svogūnų laiškų
1 ryšelio kalendrų
125 g šilauogių
1 žaliosios citrinos
1 šaukšto marinuotų kapotų Chalapos paprikų
žiupsnio druskos
SALOTŲ UŽPILUI:
1 šaukšto KOTANYI prieskonių mišinio itališkoms salotoms
1 skiltelės česnako
50-60 ml 1 citrinos sulčių
50 ml OBELIŲ rapsų ir linų sėmenų aliejaus
Žiupsnelio druskos

Tortilijos su arbūzo ir uogų salotomis

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. LAPINO PUOTA šviežią triušienos mėsą (troškinti, kepti) apibarstykite druska, įtrinkite DANSUKKER auksaspalviu sirupu, apšlakstykite balzaminiu actu, NESPRESSO kava ir aliejumi, palikite ne trumpiau nei 30 min. vėsioje vietoje. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temp. 15–20 min. arba grilinėje keptuvėje grilyje.
  2. Arbūzą ir ananasą supjaustykite kubeliais, susmulkinkite mėlynąjį svogūną, smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir kalendras.
  3. Užpilui sumaišykite KOTANYI prieskonių mišinį itališkoms salotoms, smulkintą česnaką, druską, citrinos sultis, OBELIŲ rapsų ir linų sėmenų aliejų.
  4. Tortilijas apskrudinkite ant grotelių.
  5. Ant skrudintų tortilijų sudėliokite salotas iš visų ingredientų, pagardinkite užpilu. Galite papuošti kalendrų lapeliais.

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

Atgal į receptų sąrašą