- Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite per naktį.
- Išmirkytas pupeles užpilkite 1,5 l vandeniu ir virkite apie valandą. Išvirus pupelėms vandenį nupilkite, pupeles nuvarvinkite.
- Triušienos užpakalinius kumpelius atskirkite nuo kaulo (arba naudokite šviežią triušienos kumpelių mėsą, - ji jau be kaulo) ir supjaustykite gabaliukais.
- Daržoves nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite.
- Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite aliejaus - įkaitinkite ir jame iš visų pusių apkepkite supjaustytą triušienos mėsą. Sudėkite daržoves ir dar truputį pakepinkite. Sudėkite smulkiai pjaustytas bulves.
- Pupeles ir sultinį su pomidorais, česnakais dėkite į tą patį puodą ir virkite apie 40 min.
- Gardinkite druska, pipirais.
- Pabarstykite kapotomis petražolėmis, gardinkite grietine ir tiekite su juoda duona.
Skanaus !!!
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Ritos receptams!