- Nuluptą svogūną, supjaustome smulkiais kubeliais ir dedame į maltą mėsą. Taip pat viską pagardiname išspaustu česnaku, sūriu, druska, pipirais pagal skonį. Galima papildomai pagardinti petražolėmis arba kinza.
- Viską tolygiai išmaišome bei įpilame vandens, kad čeburekai būtų sultingesni ir vėl viską tolygiai išmaišome.
- Į atskira indą įmušame kiaušinį bei išplakame. Šiuo kiaušiniu tepsime lavašo kraštus, kad lavašo sienelės geriau susiklijuotų.
- Imame lavašo lakštą bei jį sulenkiame per pusę, taip mes pamatuojame kur ir kiek ant vienos pusės dėti maltos mėsos.
- Maltos mėsos masę dedame ne storu sluoksniu ant atmatuotos lavašo pusės, nepamirštame palikti 1 cm nuo krašto, kad lavašą suklijuoti.
- Tepame paliktą 1 cm kraštą kiaušinio tryniu bei viska rankomis arba šakute prispaudžiame.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sumažinkite ugnį bei dėkite tinginio čeburekus kepti. Kepame iš abiejų pusių kol lavašas apskrunda (apie 2,5 min iš abiejų pusių).
Už receptą dėkojame greitireceptai.lt