250 g | Lapino puotos triušienos juosmeninės dalies filė |
Mėsos marinatui: | |
Laimo sulčiu ir žievelės | |
Imbiero | |
Druskos ir pipirų | |
Padažui: | |
1 | Svogūno |
1 | Paprikos |
Česnakų | |
2 a.š. | džiovinto imbiero |
2 a.š. | džiovintos kalendros |
2 a.š. | paprikos miltelių |
2 a.š. | ciberžolės |
2 a.š | kumino |
2 a.š | cinamono |
Druska, pipirai | |
1 a.š. | kajeno pipirų |
400 ml | pomidorų tyrės |
2 v.š. | natūralaus jogurto |
Garnyrui: | |
Ryžių | |
Duonelės | |
Šviežių žalumynų (kalendra, krapai ar kt.) | |
Mėsą pjaustykite vidutinio stambumo kubeliais, sutarkuokite imbierą ir šiek tiek laimo žievelės ir
išspauskite puse sulčių, tuomet viską pasūdykite ir įdėkite pipirų pagal skonį leiskite bent 1val
pastovėti kambario temperatūroje.
Galite pradėti virti vandenį ryžiams. Apskrudinkite mėsą ir atidėkite ją į šoną.
Padažui smulkiais kubeliais pjaustome papriką ir svogūną ir apkepiname dedame visus prieskonius ir
užpilame pomidorų tyre. Ši akimirka tikrai didinga, kadangi virtuvė paskęsta kvapų jūroje, mums
lietuviams toks prieskonių kiekis gal ir neįprastas, tačiau skonis nerealus. Sudedam apkepintą
mėsą patroškiname apie 10 minučių, dedame česnaką ir jogurtą, troškiname dar apie 15 minučių.
Mėsytę tiekiame su ryžiais ir trupučiu kalendros, labai pagyvina skonį (mes, deja, turėjome tik krapų
).
Už receptą dėkojame BEET EVERYDAY