Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Sultingas kolekcinis burgeris
ingredientai
1/2 mėlynojo svogūno
6-7 cm ilgio poro
Kuokštelio svogūnų laiškų
1 vidutinio obuolio
1 šaukšto majonezo
1 šaukšto obuolių sidro acto
40 g airiško čederio sūrio
2 marinuotų agurkėlių
250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos
kelių lapelių bazilikų ir mėtų
2 amerikietiško stiliaus mėsainių bandelių
1 saujos įvairių salotų mišinio (gražgarsčių, špinatų, romaninių salotų)
2 šaukštų pomidorų padažo Karališkas
žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Šlakelio alyvuogių aliejaus

Sultingas kolekcinis burgeris

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Svogūną ir porą supjaustykite smulkiais kubeliais, susmulkinkite svogūnų laiškus. Obuolį galite lupti arba ne, išimkite sėklas ir supjaustykite kvadratėliais.
  2. Visus pjaustytus ingredientus sumaišykite su majonezu ir actu, įberkite druskos, viską išmaišykite.
  3. Airišką čederio sūrį supjaustykite riekelėmis, agurkus supjaustykite išilgai.
  4. Suvilgykite rankas aliejumi ir iš LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos formuokite maltinukus. Derinkite pagal bandelės dydį. Iš abiejų pusių apibarstykite juodaisiais pipirais bei apšlakstykite aliejumi. Dėkite į BIG GREEN EGG kepsninę ir kepkite apie 4–5 minutes, kol gražiai apskrus ir pilnai iškeps.
  5. Prieš baigiant kepti apibarstykite maltinukus druska ir dėkite ant jų čederio sūrį. Pakepkite, kol sūris išsilydys.
  6. Sukapokite bazilikus ir mėtas.
  7. Amerikietiško stiliaus mėsainių bandeles perpjaukite pusiau ir apskrudinkite grilyje.
  8. Ant apskrudintos bandelės dėkite paruoštas salotas, salotų lapus, marinuotus agurkėlius, mėsos paplotėlį, bazilikus su mėtomis ir uždenkite viršutine bandelės dalimi, aptepta pomidorų padažu „Karališkas“. Skanaukite!

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai. ALFAS VIENAS GAMTOJE.

Atgal į receptų sąrašą