1. Triušieną sumalame arba smulkiai sukapojame (arba naudojame jau
smulkintą triušieną) bei gardiname su druska, pipirais, čiobreliais, raudonėliu. Paliekame 10 minučių marinuotis.
2. Tuo tarpu, salotų lapų miksą praplauname su vandeniu, nusausiname ir dedame į lėkštę. Gautą salotų lėkštę gardiname mėgiamais priedais kaip agurkas, pomidoras, marinuoti svogūnai (galima įterpti recepto linką).
3. Laikas formuoti triušienos iešmelius. Triušieną išmaišome su tarkuotu sūriu, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Jeigu masė skystoka – įdėkite džiūvėsėlių.
4. Drėgnomis rankomis ant medinio iešmelio iš gautos masės formuojame pailgas dešreles, patepiame aliejumi ir kepame. Kepti galima ant keptuvės, orkaitėje, griliuje.
Iešmelius dedame ant salotų ir mėgaujames.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame greitireceptai.lt