200 g. | Lapino puota švž. triušienos kumpelių mėsa |
Keletas saujų | Rukola |
Keletas saujų | Rūgštynės |
1/2 vnt. | Cukinija |
2 vnt. | Kiaušinių baltymai |
Poros šaukštų | Panko džiūvėsėliai |
Pagal skonį | Druska ir juodieji maltieji pipirai |
Užpilui: | |
Po kelias šakeles | Bazilikas, krapai, petražolės |
1/2 a.š. | Rudasis cukrus |
2 a.š. | Sidro actas |
80 ml. | Alyvuogių aliejus |
1. Visus užpilo ingredientus sumaišykite smulkintuvu ir palikite 10-15 minučių pastovėti.
2. Triušio kumpelį padalinkite į dvi dalis, truputį pamuškite, pabarstykite druska, pipiru ir palaikykite 10 minučių.
3. Kumpelius pamirkykite į baltymo plakinį, tuomet į džiūvėsėlius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies.
4. Rūgštynes, rukolą ir gabaliukais pjaustytą cukiniją sumaišykite, sudėkite į lėkštę, pašlakstykite užpilu ir ant viršaus sudėkite papjaustytą triušio kumpelį. Skanaus!
Dėkojame Gaminkpats.lt už receptą!