Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Salotos su triušiena ir mocarela
ingredientai
pagal poreikį Kaulavaisių (nektarinų, slyvų, persikų)
šlakelio Alyvuogių aliejaus
gabalėlio Mocarelos sūrio
pagal poreikį Chorizo dešros
340 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos troškinti, kepti
SANTA MARIA sweet chili marinato
pundelis KIETAVIŠKIŲ salotų
žiupsnelis SANTA MARIA druskos
žiupsnelis SANTA MARIA pipirų
Padažui:
Mėtos lapelių
Laimo vaisiaus
DANSUKKER rudojo cukraus

Salotos su triušiena ir mocarela

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Suverkite triušienos mėsą troškinti, kepti ant iešmelių. Iešmelius apipilkite sweet chili marinatu ir suvilgykite, kad pilnai apsidengtų padažu. Palikite triušieną pasimarinuoti 10–15 minučių.
  2. Kaulavaisius perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, sudėkite juos į dubenį ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Pabarstykite druska ir pipirais, dėkite kepti į grilį.
  3. Dėkite kepti triušienos iešmelius. Nepamirškite pavartyti.
  4. Į dubenį paplėšykite salotų. Suberkite dalį mocarelos. Lengvais judesiais sujudinkite salotas, bet taip, kad viskas nesukristų į apačią.
  5. Susmulkinkite mėtas, jas užberkite ant salotų.
  6. Į dubenėlį išspauskite laimo sulčių, įberkite cukraus ir išmaišykite. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir maišykite toliau. Galite įtarkuoti laimo žievelės. Visą mišinį pilkite ant salotų.
  7. Pakepinkite chorizo dešrą.
  8. Išimkite kaulavaisius, perpjaukite per pusę ir nuiimkite odelę. Dėkite juos į salotas.
  9. Iškepusius triušienos iešmelius dedame ant salotų. Uždėkite likusią dalį mocarelos sūrio ir apkepintą chorizo dešrą. Ragaukite!

 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą