- Miltus sumaišykite su mielėmis, pienu ir druska.
- Dubenyje pradėkite maišyti, kol visi ingredientai pradės jungtis.
- Supilkite lydytus NATURLI ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan block“ ir išmaišykite.
- Minkymą perkelkite ant stalviršio ir minkykite tol, kol tešla nebelips nei prie stalviršio, nei prie rankų.
- Gautą tešlą pakildinkite apie 2 val. arba kol padvigubės.
- LAPINO PUOTA šviežią triušienos mėsą supjaustykite smulkiais kubeliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės kaitros su alyvuogių aliejumi apie 4–5 min., kartais pamaišykite.
- Tuomet sudėkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, smulkintus SACLA saulėje džiovintus pomidorus, smulkintas žaliąsias alyvuoges, pakepkite dar 2–3 min.
- Supilkite 50 ml ŽEMAITIJOS grietinėlės ir užvirus nuimkite nuo kaitros.
- Į troškintą masę sudėkite smulkintus bazilikus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišę atvėsinkite.
- Iš pailsėjusios tešlos formuokite delno dydžio paplotėlius, į centrą sudėkite po šaukštą įdaro, užlenkite šonus ir suformuokite norimos formos bandeles. Galite formuoti apvalias arba kaip kibinus.
- Gautas bandeles išdėliokite ant kepimo skardos, užtepkite kiaušinio plakinio ir kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija 160 °C temp. apie 20–25 min.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai