- Baravykus supjaustykite ir pakepkite svieste su čiobreliu keptuvėje apie 3 min.
- Į dubenį sudėkite smulkintą triušieną ir smulkiai supjaustytą svogūną.
- Suberkite pipirus ir įdėkite patrupinto sultinio kubelį.
- Ant masės sudėkite grybus.
- Tešlai į virtuvinį kombainą suberkite dalį miltų, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą šaltą margariną, suberkite druską. Sumalkite iki vientisų trupinių.
- Suberkite likusius miltus ir sudėkite grietinę. Gerai išminkykite.
- Tešlą padalykite į du vienodus rutuliukus ir iškočiokite į 30 cm dydžio apskritimą.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite vieną lakštą, ant jo paskirstykite įdarą ir užklokite antru lakštu, kraštus patepę kiaušinio plakiniu.
- Pyrago viršų patepkite kiaušinio plakiniu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol gražiai apskrus.
- Šį pyragą galite patiekti su mėgstamomis salotomis (nebūtinai, nes jis toks skanus, kad ir taip neliks akimirksniu).
Vietoje baravykų galite naudoti pievagrybius arba kreivabudes.
- Naudokite daug svogūno – jis suteiks sultingumo.
- Tešlą galite ruošti ir dubenyje, nebūtina naudoti virtuvinio kombaino.
- Jei esate vegetaras, šį pyragą kepkite su prieš tai pakepintomis morkomis, svogūnais ir grybais.
· Vietoje triušienos galite rinktis antienos kulšelių mėsą.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui ir VMG komandai