Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Populiarusis ir madingasis „Buddha bowl“
ingredientai
2 šaukštų majonezo
Pusės skiltelės česnako
1 avokado
4 šaukštų pomidorų padažo Aštrus su 5 rūšių pipirais
1 kivio
1 mėlynojo svogūno
1 saujos vyšninių pomidoriukų
2 trumpavaisių agurkų
1 šaukšto balto vyno acto
1 kubelio ekologiško vištienos sultinio be cukraus
200 g g LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė
2 saujų virtų ryžių
2 šaukštų sojos padažo
2 šaukštų austrių padažo
1 saujos sultenių
1 saujos romaninių salotų
6 šaukštų korėjietiškų morkų
6 šaukštų kaliaropės
6 šaukštų marinuotų kukurūzų
1 mango
4 šaukštų humuso
Kelių ridikėlių
papuošimui Ridikėlių daigų
Šviežios kalendros
1 saujos granatų sėklų
Žiupsnelio sezamų sėklų
juodųjų pipirų „Tellicherry“
akmens druskos
Alyvuogių aliejaus

Populiarusis ir madingasis „Buddha bowl“

45 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Į virtuvinį smulkintuvą dėkite majonezą, česnaką, išskobtą avokadą, pomidorų padažą „Aštrus su 5 rūšių pipirais“ ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Kivį nulupkite, supjaustykite vidutiniais gabaliukais. Pusžiedžiais supjaustykite svogūną. Pomidoriukus perpjaukite per pusę. Agurką galite pjaustyti juostelėmis arba griežinėliais.
  3. Supjaustytus agurkus užpilkite balto vyno actu, įberkite akmens druskos ir juodųjų pipirų „Tellicherry“.
  4. Ekologišką vištienos sultinio kubelį sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus. Supjaustykite gabaliukais LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė ir įtrinkite gautu marinatu. Triušieną pakepkite keptuvėje ant didelės kaitros, kad mėsa apkeptų, o ne troškintųsi.
  5. Į ryžius įpilkite sojos ir austrių padažo, išmaišykite.
  6. Į serviravimo dubenį dėkite ryžius, iš šono dėkite sultenes, paplėšytas romanines salotas, morkas, pomidorus. Į dubenio šoną įpilkite ruošto majonezo padažo. Sudėkite kaliaropes, kivį ir kukurūzus. Ant ryžių sudėkite pjaustytą mangą. Prie morkų įdėkite humuso. Dėkite agurkus, svogūnus bei keptą triušieną.
  7. Papuoškite ridikėlių griežinėliais ir daigais, kalendromis, apibarstykite sezamų ir granatų sėklomis.

 

ALFO PATARIMAI:

  • Daržoves ir vaisius šiam patiekalui galite rinktis ir derinti pagal savo skonį. Šis derinys yra pats mano mėgstamiausias.
  • Jei nemėgstate triušienos, ją galite keisti vištiena, kalakutiena arba lašiša.
  • Patiekalui galite rinktis įvairias kruopas: bolivines balandas, grikius, ryžius, perlines ar kitas. Arba net jas maišyti tarpusavyje.
  • Jei kažkurio ingrediento neturite – nesijaudinkite. Jo galite tiesiog nedėti. Tik būtinai siūlyčiau šiame recepte panaudoti mangą, kivį ir granatų sėklas, kurios šiam patiekalui suteikia išskirtinumo ne tik skonio, bet ir spalvine prasme.

 

#ALFASVIENASNAMUOSE 

 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG

Atgal į receptų sąrašą