- Į virtuvinį smulkintuvą dėkite majonezą, česnaką, išskobtą avokadą, pomidorų padažą „Aštrus su 5 rūšių pipirais“ ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
- Kivį nulupkite, supjaustykite vidutiniais gabaliukais. Pusžiedžiais supjaustykite svogūną. Pomidoriukus perpjaukite per pusę. Agurką galite pjaustyti juostelėmis arba griežinėliais.
- Supjaustytus agurkus užpilkite balto vyno actu, įberkite akmens druskos ir juodųjų pipirų „Tellicherry“.
- Ekologišką vištienos sultinio kubelį sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus. Supjaustykite gabaliukais LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė ir įtrinkite gautu marinatu. Triušieną pakepkite keptuvėje ant didelės kaitros, kad mėsa apkeptų, o ne troškintųsi.
- Į ryžius įpilkite sojos ir austrių padažo, išmaišykite.
- Į serviravimo dubenį dėkite ryžius, iš šono dėkite sultenes, paplėšytas romanines salotas, morkas, pomidorus. Į dubenio šoną įpilkite ruošto majonezo padažo. Sudėkite kaliaropes, kivį ir kukurūzus. Ant ryžių sudėkite pjaustytą mangą. Prie morkų įdėkite humuso. Dėkite agurkus, svogūnus bei keptą triušieną.
- Papuoškite ridikėlių griežinėliais ir daigais, kalendromis, apibarstykite sezamų ir granatų sėklomis.
ALFO PATARIMAI:
- Daržoves ir vaisius šiam patiekalui galite rinktis ir derinti pagal savo skonį. Šis derinys yra pats mano mėgstamiausias.
- Jei nemėgstate triušienos, ją galite keisti vištiena, kalakutiena arba lašiša.
- Patiekalui galite rinktis įvairias kruopas: bolivines balandas, grikius, ryžius, perlines ar kitas. Arba net jas maišyti tarpusavyje.
- Jei kažkurio ingrediento neturite – nesijaudinkite. Jo galite tiesiog nedėti. Tik būtinai siūlyčiau šiame recepte panaudoti mangą, kivį ir granatų sėklas, kurios šiam patiekalui suteikia išskirtinumo ne tik skonio, bet ir spalvine prasme.
#ALFASVIENASNAMUOSE
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG