- Moliūgą ir svogūną supjaustykite stambiais gabalėliais. Česnako skilteles susmulkinkite. Morkas pjaustykite stambiais griežinėliais.
- ZYLE keptuvėje su nuimama rankena įkaitinkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų ir jame apkepkite smulkintas daržoves (išskyrus česnaką). Kepkite apie 4–5 min., kol apskrus.
- Virtus avinžirnius pagardinkite KOTANYI malta kalendra, ciberžole, čiobreliais ir mairūnais.
- Į kepamas daržoves sudėkite ⅔ smulkinto česnako, čiobrelių šakeles ir ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą. Viską pagardinkite KOTANYI druska ir pipirais.
- Keptuvę dėkite tiesiai į orkaitę įkaitintą iki 185 °C temp., nuimkite rankeną ir kepkite apie 20 min.
- Avinžirnius pagardinkite likusiu česnaku ir apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus apie 3 min.
- Šoninę supjaustykite stambiais kvadratėliais. Į vidutiniškai įkaitintą keptuvę sudėkite smulkintą šoninę ir apskrudinkite iš abiejų pusių po 1–2 min.
- Iškeptus avinžirnius pasūdykite.
- Šalia šoninės sudėkite LAPINO PUOTA šviežias triušienos mėsos juosteles supjaustytas kąsnio dydžio gabalėliais. Kepkite iš visų pusių po 1–2 min. Iškeptą šoninę sudėkite šalia avinžirnių.
- Triušieną pagardinkite druska ir pipirais. Apkepus triušieną, atgal į keptuvę sudėkite šoninę, avinžirnius ir laikykite šiltai ant mažiausios kaitros.
- Iškepus daržovėms į keptuvę supilkite ŽEMAITIJOS pieną, sudėkite RAMBYNO lydyto sūrio riekeles ir supilkite daržovių sultinį. Užvirkite.
- Viską sutrinkite ZYLE kokteiline iki vientisos konsistencijos.
- Sutrintą sriubą pilkite į lėkštę, dėkite avinžirnių, triušienos ir šoninės.
- Pagardinkite petražolių lapeliais ir žiupsneliu aitriųjų paprikų dribsnių su druska.
Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai