1 vnt. | Lapino puota šviežio triušio |
4 vnt. | morkos |
2 vnt. | svogūnas |
4 skiltelės | česnako |
žiupsnelis | juodų maltų pipirų |
žiupsnelis | druskos |
4 v.š | pesto padažo |
pagal poreikį | lydyto sviesto kepimui |
1 v.š | pomidorų padažo su džiovintais pomidorais |
500 ml. | vištienos sultinio |
1.Triušį supjaustykite gabalais.
2.Į pesto padažą įdėkite šaukštelį druskos ir ištrinkite triušį. Palikite marinuotis per naktį.
3.Kitą dieną pasiruoškite apie 500 ml vištienos sultinio.
4.Nusivalykite daržoves ir susmulkinkite stambesniais gabaliukais. Česnako skilteles pjaukite pusiau.
5.Daržoves dėkite į keptuvę ir apkepkite svieste.
6.Svieste gerai apkepkite triušio dalis ir sluoksniais su daržovėmis sudėkite į storapadį troškintuvą.
7.Užpilkite sultiniu išmaišytu su šaukštu pomidorų padažo. Mėsą turi vos apsemti.
8.Orkaitę įkaitinkite iki 200 * C ir dėkite į troškintuvą. Po pusvalandžio mažinkite iki 180 * C ir troškinkite dar 30 min. Vėliau temperatūrą mažinkite iki 160 * C ir troškinkite 1 valandą.Viso 2 valandas.
Mėsytė nersis nuo kaulų,bus minkšta ir nuostabiai skani. Patiekite su bulvių koše ir apvirtomis ir svieste apkepintomis šparaginėmis pupelėmis. Viską užliekite padažu iš troškintuvo.
Skanių ir malonių akimirkų !!!