Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Orkaitėje kepti triušienos kumpeliai
ingredientai
400 g Lapino puota” triušienos priekiniai ar užpakaliniai kumpeliai,
2 skiltelės česnakas
1 apelsinas
imbieras priklausomai jeigu mėgstat
žiupsnelis druska, pipirai
Troškintos pekino salotos:
maždaug užteko 10 lapų pekino salotos
2 didesnės morkos
1/4 salieras
1 didesnis svogūnas
100 g kreminis sūris su laiškiniais česnakais
žiupsnelio druska, pipirai
kepimui aliejaus

Orkaitėje kepti triušienos kumpeliai

60min.
4 asmenims
Gaminimas

Triušienos kumpeliai:  

Išspaudžiam apelsino sultis, beriame druską, pipirus, smulkiai supjaustytą imbierą bei stambiau supjaustytą česnaką. Viską išmaišom, apliejam bei šiek tiek ištrinam triušieną, ir paliekam pasimarinuot bent porai valandų, kuo ilgiau tuo geriau.
Orkaitę įkaitiname iki 180C bei kepam 1 valandą (40minučių uždengus folija, vėliau 20 min. atidengus). 
 
Troškintos pekino salotos:
 
Įkaitiname gilią keptuvę, pilame aiejaus. Morkas nuplaunam, nuskutam, taip pat skutau specialiu skustuku į pailgas juosteles, supjaustome svogūną bei sumetam viską į keptuvę, kol šiek tiek apminkštėja. 
Nuplauname salierą, pekiną, nupjauname galus, susmulkiname, sumetame į keptuvę, dedame druskos, pipirų, šiek tiek vandens ir leidžiame pasitroškinti, kol daržovės suminkštėja. Leidžiame šiek tiek atvėsti bei įmaišome kreminį sūrį. 
 
Už receptą dėkojame Maistas sielai.
Atgal į receptų sąrašą