Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Orkaitėje keptas triušis su daržovėmis
ingredientai
1,5 kg (1 vnt.) šviežio triušio
pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį miltai (apvyniojimui)
1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos
5-6 vnt. nuskustų morkų
2 vnt. svogūnų
2 vnt. raudonųjų čili paprikų;
12 skiltelių česnako
~400 ml vištienos sultinio
pagal poreikį šviežio čiobrelio;

Orkaitėje keptas triušis su daržovėmis

160 min.
4-5 porcijos
Gaminimas

 

  1. Triušį gerai nusausinti, supjaustyti dalimis, iš  abiejų pusių pabarstyti druska ir maltais juodaisiais pipirais. 
  2. Į didelę kepimo skardą sudėti stambesniais gabalėliais pjaustytas morkas, čili paprikas, žiedais - svogūnus ir užpilkite vištienos sultiniu.
  3. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Triušienos gabalėlius apvolioti miltuose, - nupurtyti jų perteklių. Apskrudinti triušienos gabalėlius iš abiejų pusių ir dėti į skardą ant daržovių.
  4. Ant viršaus išdėlioti čiobrelio šakeles, užberti rūkytos paprikos, uždengti folija ir kepti 1 val. 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  5. Nuimti foliją, išdėlioti česnako skilteles ir kepkite dar ~30 min.

 

Dėkojame Oditėlės blogas už receptą!



Atgal į receptų sąrašą