- Triušienos kumpelius iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kumpelius žemyn ant keptuvės dugno ir kai tik gražiai apskrus, perdėkite į gilesnį kepimo indą.
- Išvalykite keptuvę, sudėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, supilkite moliūgų tyrę, koksų pieną, vandenį, suberkite čiobrelius, česnaką, paprikas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir kai tik užvirs, supilkite viską ant kumpelių.
- Šalia išdėliokite šparagines pupeles arba kitas pasirinktas daržoves.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1val. 10 min.
Skanaus ;)
p.s. moliūgų tyrę paruošti yra itin paprasta. Galite tai padaryti iš didelio moliūgo arba nedidelio kiekio, t.y. tiek kiek reikės patiekalui pagaminti.
Moliūgų tyrės paruošimas:
- Moliūgą perpjauname pusiau ir išimame sėklas.
- Jei moliūgas labai didelis, tuomet puses perpjaukite į 2-3 dalis.
- Į didelę kepimo skardą dėkite moliūgą perpjauta dalimi į viršų ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje valandą arba tol, kol suminkštės.
- Moliūgo vidus turi būti minkštas ir lengvai kabintis šaukštu.
- Jei moliūgas bus labai sultingas, tuomet minkštimą sudėkite į kiaurasamtį, Jei ne tuomet atvėsusį galite dėti į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Paruoštą tyrę šaldytuve galite laikyti apie savaitę arba porcijomis sušaldyti ir laikyti šaldiklyje.