- Iš triušienos suformuokite 10-12 mėsos kukulių ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš visų pusių, kol apskrus. Apskrudintus kukulius sudėkite į atskirą indą.
- Keptuvėje, kurioje kepė mėsa, ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Pastoviai maišydami kepkite, kol miltai apskrus ir įgaus auksinę spalvą.
- Dalimis, vis maišant, supilkite sultinį – pradžioje pilkite apie ketvirtadalį ir maišykite, kol neliks miltų gumulėlių. Taip kartokite su likusiu sultiniu. Virkite, kol nugaruos trečdalis skysčio.
- Į padažą supilkite grietinelę, sudėkite mėsos kukulius ir toliau virkite, kol padažas sutirštės, o mėsa pilnai išvirs. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Mėsos kukulius patiekite su keptomis bulvėmis ar bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Dėkojame SigitaCooks už receptą!