250 g | Lapino puotos triušienos mėsos troškinti, kepti |
4 vnt. | tortilijos lakštai |
1 v.š. | alyvuogių aliejaus |
60 g | tarkuotas sūris |
1 vnt. | paprika |
1 vnt. | vidutinis svogūnas |
2 vnt. | pomidorai |
pagal skonį | kitos daržovės |
pagal skonį | įvairūs prieskoniai (druska, pipirai, raudonėlis, bazilikas, česnakas) |
pagal skonį | Jogurto-majonezo padažas |
1.Paruoškite triušieną - ją supjaustykite mažais gabaliukais, pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais.
2.Paruoškite daržoves - svogūnus ir paprikas supjaustykite nedideliais kubeliais, iš pomidorų išimkite sultingą dalį su sėklytėmis ir taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais. Jeigu norite, galite naudoti ir kitas daržoves - morkas, kopūstus, brokolius, kalafiorus, jalapeno pipirą ir kt.
3.Įkaitinkite keptuvę su lašeliu alyvuogių aliejaus ir dėkite kepti triušieną. Jai iškepus, sudėkite daržoves. Papildomai galite mišinį pagardinti druska, pipirais, jūsų mėgstamais prieskoniais, ar trintu česnaku. Kepkite, kol daržovės suminkštės, o pomidorų sultys išgaruos.
4.Švarioje keptuvėje įkaitinkite lašelį alyvuogių aliejaus ir apkepkite tortilijas: dėkite tortiliją į keptuvę, jos vieną pusę pakepkite apie 2 min., kol gražiai paruduos, išimkite iš keptuvės (antra pusė tegul lieka nekepta). Dėkite kitą tortiliją, vieną jos pusę apkepkite, apverskite, kad apkeptų kitą pusė, o tuo metu ant viršaus dėkite įdarą - triušienos ir daržovių mišinį (vienodu sluoksniu paskirstykite ant visos tortilijos), o ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį. Tada ant įdaro uždėkite pirmąją tortiliją apkepta puse žemyn. Palaukite, kol sūris išsilydys ir abi tortilijos sulips, o tada apverskite ir apkepkite pirmos tortilijos antrą pusę.
5.„Quesadilla“ supjaustykite trikampėliais ir patiekite su jūsų mėgstamu padažu. Rekomenduojame pasigaminti jogurto-majonezo padažą.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Šefo receptams!