Pradžia /  RECEPTAI  /  TRIUŠIENA  / 
Mažasis piemenėlių pyragas
ingredientai
200-250 g Lapino puota švž. smulkintos triušienos
1-2 vnt. nedidelių morkų
2-3 vnt. vidutinių bulvių
šiek tiek šviežių arba šaldytų krapų
1 vnt. vidutinio svogūno
1/4 vnt. paprikos
1 skiltelės česnako
2 a.š. pomidorų padažo
1 v. š. smulkintų šviežių petražolių
100 ml vištienos arba daržovių sultinio
15 g sviesto
1 v. š. pieno
1 vnt. kiaušinio
Pagal skonį druskos ir ipirų

Mažasis piemenėlių pyragas

60 min.
3 porcijos
Gaminimas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet patikėkite puikiai tinka ir dideliems.

GAMINIMAS:

  1. Supjaustykite morkas, įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite šiek tiek druskos ir virkite 5 minutes. Tada sudėkite pjaustytas bulves ir virkite, kol daržovės suminkštės.
  2. Įkaitinkite keptuvę, pakepinkite smulkintus svogūną bei  papriką 3-4 minutes. Suberkite smulkintą česnaką, pakepkite 1 minutę. Sudėkite smulkintą triušieną ir kepkite, kol gražiai apskrus. Suberkite smulkintas petražoles, supilkite pomidorų padažą ir sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, uždenkite ir troškinkite apie 5-7 minutes.
  3. Kai bulvės ir morkos išvirs, nusunkite ir sutrinkite košę, pagardinkite sviestu ir įpilkite pieno, įberkite smulkintus krapus, išmaišykite.
  4. Mėsą ir košę padalinkite į 3 dalis. Į nedidelį, karščiui atsparų, indelį (apie 10 cm skersmens) dėkite mėsą, ant viršaus košę, aptepkite  kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol piemenėlių pyragas gražiai apskrus. Skanaus!

      Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą